درباره‌ی ما

 

به نام خداوند لوح و قلم حقیقت‌نگار وجود و عدم

گرایش به کتاب و کتاب‌خوانی یکی از معیارهای اصلی نشان‌دهنده‌ی میزان رشد فکری و پیشرفت جوامع امروزی به حساب می‌آید. متوسط زمان مطالعه‌ی کتاب در ایران برای هر فرد در روز کمی بیش از ۱۶ دقیقه است. اگر این آمار را با آمار سایر کشورها مقایسه کنیم (به عنوان مثال، ۹۱ دقیقه در هندوستان، ۹۰ دقیقه در ژاپن، ۸۰ دقیقه در تایلند ، ۶۸ دقیقه در چین، ۵۵ دقیقه در انگلستان و غیره۱)، در می‌یابیم این آمار به هیچ عنوان برازنده و شایسته‌ی جامعه‌ی ایرانی با بیش از ۲۵۰۰ سال سابقه‌ی فرهنگ و تمدن نیست. مطالعات و پژوهش‌های متعددی برای علّت‌یابی این امر انجام شده و نتایج مختلفی نیز حاصل شده است. از این جمله می‌توان به عدم احساس نیاز به مطالعه، علاقه به ادبیات شفاهی نزد ایرانیان، عدم دسترسی  مناسب به کتاب‌خانه‌ها و هزینه‌ی زیاد خرید کتاب (در مقایسه با متوسط میزان درآمد ایرانیان) اشاره کرد.

علی‌رغم نکات فوق، یکی از عواملی که به صورت تجربی برای من در این زمینه اثبات شده است، عدم آشنایی بسیاری از فارسی‌زبانان با کتاب‌های مناسب در زمینه‌های مختلف است. به دفعات برای من پیش آمده است که با ترغیب یک فرد به مطالعه، اولین سوالاتی که می‌پرسد این است که «با چه کتابی شروع کنم؟» یا «می‌توانید یک کتاب خوب در فلان زمینه (مثلاً رمان، تاریخی و غیره) معرفی کنید؟». با در نظر گرفتن این مسئله و با وجود وب‌سایت‌ها و صفحات متعدد در شبکه‌های مجازی که به معرفی کتاب‌های مناسب می‌پردازند، بر آن شدم وب‌سایتی به نام «هر روز یک کتاب» راه‌اندازی کرده و در آن به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های مناسب در زمینه‌ها و موضوعات مختلف (اعم از رمان، تاریخی، سیاسی، جامعه‌شناسی و غیره) بپردازم. نتیجه‌ی کار، چیزی است که در حال حاضر پیش‌روی شما است. البته این کار که تازه شروع شده و نوپا است به حتم دارای ایرادات بسیاری است که سعی می‌کنم ضمن وفاداری به ایده‌ی معرفی یک کتاب در هر روز، نسبت به برطرف کردن ایرادات و اشکالات آن نیز اقدام کنم. از شما مخاطبان گرامی نیز خواهشمندم از طریق صفحه‌ی «تماس با ما» نسبت به بیان پیشنهادات، انتقادات و متذکر شدن خطاها، نواقص و ایرادات کار اقدام فرمایید.

در انتها باید متذکر شوم که هدف از این وب‌سایت معرفی و نقد کتاب است و به هیچ عنوان مرجعی برای دانلود کتاب نخواهد بود. البته در صورتی که بتوانم مجوز رسمی از ناشر، نویسنده یا به طور کلی صاحب‌امتیاز یک کتاب برای نشر آن از طریق این وب‌سایت به دست آورم، در این رابطه اقدام خواهم کرد. در غیر این صورت، سعی خواهم کرد تمامی حقوق مادی و معنوی کتاب‌هایی که معرفی می‌شوند حفظ شود. از سوی دیگر، استفاده از مطالب این وب‌سایت به هر شکل برای عموم آزاد است. البته اگر در زمان استفاده از این مطالب، به وب سایت «هر روز یک کتاب» ارجاع داده شود، موجب مزید امتنان خواهد بود.

 

همه عالم کتاب حق تعالی است عرض اعراب و جوهر چون حروف است

 

ارادتمند،

ع.معاصر

۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ خورشیدی

 

منبع:

۱«آیا می‌دانید بیشترین سهم مطالعه جهان برای چه کشوری است؟»، خبرگزاری فارس، ۲۴ دی‌ماه ۱۳۹۹.